Hati

Author: Shafinaz AinaTime: Tuesday, April 25, 2017Total: 0 Comments
Akal yang suka berfikir
Hati yang suka disakiti
Dua-dua tak seiring
Akal kata abaikan godaan
Hati bisik hanya sementara
Akal cuba menahan
Hati cuba lari
Akal tewas tak berdaya
Hati kuat melangkah 
Akal undur
Hati menang
Takdir hadir menolak tepi
Hati tewas menangis



THANKS FOR READING!

Hi and Hello

Author: Shafinaz AinaTime: Sunday, March 05, 2017Total: 1 Comments
Hi guys. so this my first post in 2017. I'm already in second year faculty of medicine and next week end of module 11 already. *sighs*

Dang! i really hate it when someone having bad mood and then engko lepaskan kat orang. Buat muka ketat bila orang tanya buat bodoh padahal tadi elok jea gelak sakan. *sorry for my harsh words*

Actually bukan main point nak sharing pasal tu sekarang. Tahun ni maybe i gonna celebrate hari raya dekat egypt ni. *nangis peluk bantal* and the *good* new is minggu raya tu pun kitorang still exam. well egyptian dorang tak meriah sangat untuk hari raya, dorang lebih meriah raya korban.

i forgot to share with yo guys about my winter break trips ke matruh siwa and hurghada, Tbh, matruh tak fun sangat, but hurghada perghhhh menyesal giler tak diving. tak tau pulak diving kat tempat lain kena ada lesen tapi kat sini takpe jea kalau takde lesen. And serious pantai dia lawaaa giler. nak pergi lagiii plsss...

*dah pening dengan settings baru blogger. dengar kata dah kurang orang join blogger, dah pecen gitu. lol





THANKS FOR READING!

Feeling Old?

Author: Shafinaz AinaTime: Sunday, October 23, 2016Total: 2 Comments
Hi guys. I guess im back again. Since my laptop skrin dia pecah seribu tak macam hati aku yang pecah tak mampu di repair lagi aku dah jarang on laptop. Dah laa pecah sebelum balik mesir. Terpaksa bawak my sis punya laptop.

Dia punya feel nak guna laptop kakak aku memang kosong~~ kosong~~. Nak tengok movie dalam tu pun jadi takde mood. (aku sorang jea ke yang mcm ni??) So next summer break wajib balik untuk ambil balik my laptop 😭

Btw since second year dah start tak sampai sebulan, dah ada exam end of module. only 25 mcq for 25 minutes. Nak jalan p uni pun dah amik masa 30 minutes. Kau rasa? 

And adik-adik first year pun dah sampai and dah start kelas.(acah-acah senior 😛). But tak sempat nak berjumpa gitttewww. Maybe terserempak otw ke uni tapi tak perasan kot. Biasa laa bila i jalan dah tak kiri kanan dah, except bila nak lintas jalan. 

For sure kitorang hakak-hakak dgn abang senior tahun dua ni dah kebal and pro bila nak lintas jalan kat mesir ni. Walaupun kadang-kadang guna local egyption as a shield setiap kali nak lintas. Mana tak nye asyik nampak jea budak malaysia nk cross the road makin laju pulak kereta. But tak semua, ada jea egyption yang baik slowkan kereta bagi kitorang lintas. (sebab kitorang comel kot.) muahhh ciked.  lol




THANKS FOR READING!