SEGMEN : JOM SERTAI SENARAI BLOG TERHEBAT 2012 !

Author: Shafinaz AinaTime: Saturday, December 31, 2011Total: 6 Comments
Assalamualaikum guys !

Bangun awal giler hari nih . aina bngun terus online . hehehe . tgk kat chatbox ade org tag aina utk segmen yg dye join .

WOW !! first time ade org tag aina . bangga lorh !so , aina pon rse nak join segmen nih . hehe

n thnx kat Wella sebab sudi tag aina ..



Syarat2 nak join segmen ni :
  1. korang kena buat satu entry yang paling ringkas bertajuk SEGMEN : JOM SERTAI SENARAI BLOG TERHEBAT 2012 ! dan jangan lupa letak sekali banner segmen ni dan terus link kan ke blog mira .
  2. Tag 3 orang kawan-kawan blogger korang dan pastikan diaorang tahu yang segmen ni dijalankan n kalo nak tag lebih ramai pon xpe. 
  3.  Like gambar tak comel ni kat SINI  ( x jmpe pon )
  4. Follow blog MIRA & AZFA  ** tak follow mira pun takpe ,tapi WAJIB  follow azfa okay 
  5. Like Fan Page MIRA  & AZFA  **TAK WAJIB ya semua atas kesudian masing2

    so , aina nak tag 3 org blogger yg follow blog aina ni :

    1. Eyra
    2.  Nas
    3. Anis



THANKS FOR READING!

Nak Yang Ni !!

Author: Shafinaz AinaTime: Friday, December 30, 2011Total: 0 Comments
Assalamualaikum guys !

hyep kowg ! aina nak sgt bnde ni ! nak tau pe ?

hehehe tadaaaaa !!!



SAMSUNG GALAXY TAB 10.1 !!

aina dari dlu lagi nak bnde nih ! tapi x dapat pon . last2 ayah cakap kalo dapat straight a's dalam PMR . dye akan beli bnde nih ! so , aina dah dpt straight a's !! tapi xdpt pon :'(

ayah cakap nnti laa beli sebab buat apa nak beli ? bukan aina gune pon . aina kan duduk kt asrama !! k2 btol jugak kan ? nnti kalo aina dok asrama sapa nak tlg jaga bnde ni ? hahak JANGAN HARAP ! laa aina nak kasi adik aina pegang .hehe

ayah cakap better simpan duit dalam bank . tak payah nak m'bazir beli bnde tu . btol2 !! lagi pon utk masa depan jugak kan ? hehehe

tapi sedey x dapat bnde nih !! :'(

kita tggu SPM plak ye !!! hahaha bye kowg
***awl giler aq update blog .hehe


THANKS FOR READING!

Lupa Kawan ??

Author: Shafinaz AinaTime: Friday, December 30, 2011Total: 0 Comments



Assalamualaikum guys !

hyep guys . msti sedih kan bile org yg kite dah anggap macam kawan baek kita atau kwan rapat kita lupakan kita kn ? bila dah dapat kawan baru , mula laa nak lupa kan kita kn ? bukan nya suruh mesej , call , chat kt fb nga kita 24 jam pon . at least tegur laa kn ?

Ni x ! langsung x tegur . ok fine kalo xnk kawan ckp jea laa xnk kawan . cuma aina nak tau jea kenapa dye xnk kawan nga aina ! aina teruk sgt ke ? or maybe aina TAK LAYAK nak kawan dgn dye atau nga sape2 pon ! aina dah bnyk hilang kawan ! aina xnk kehilangan kawan aina dah ! aina cuma nak kawan yang btol2 anggap aina mcm kawan dye ! thats all !

Kadang2 aina fikir mcm mne diowg bole lupakan kita n b'kawan dgn org laen ? diowg xde perasaan ke ? cmne kalo kawan dye yg BARU tu ! buat dye cmni jgk ? aina bkn nyer nak kawan yg bole teman aina 24 jam pon . aina cuma nak kawan dgn org yg btol2 ikhlas nak kwn nga aina jep ! itu pon salah ke ?

or maybe ni pon salah aina jgk ! aina bnyk wat sakitkan hati org laen . aina mnx maaf sangat2 . aina harap aina dapat terus kawan dgn diowg biarpon aina x prnh jmpe ke n setakat chatting dalam facebook pon aina x kesah . bukan semua yang kita kenal tu baek n sanggup tolong kita kn ?

tapi aina harap sgt2 aina xkn kehilangan kawan dah ! 


THANKS FOR READING!

End Year Mega Giveaway

Author: Shafinaz AinaTime: Thursday, December 29, 2011Total: 0 Comments


Assalamualaikum guys !

Hari ni aina ade join satu GA ni . bru nak mncuba .hehe .btw hadiah2 dye mnarik tau !!

Hadiah2 nyer :
  1. 2X contact lense and case bagi SEPULUH pemenang dari SINI
  2. 5X baucer RM15 , 5X baucer RM10 , 5X baucer RM5 dari SINI
  3. 3 hermes purse dari SINI
  4.  NABILA MARS beliau sponsor 5X header
  5.  MALIIHAH MADZELAN beliau sponsor 1X header
  6. AINA HANANI header glitters 2X dan edit classic template 1X
  7. Dan Anys sendiri sponsor tiga doodles :)

    Menarik tau hadiah dye . hehehe . thnx for reading 


THANKS FOR READING!

Pengakuan ???

Author: Shafinaz AinaTime: Friday, December 23, 2011Total: 2 Comments


Assalamualaikum guys :)

Hope ari jumaat ni memberi seribu satu makna kepada kowg semua ... semoga dapat b'jmpe lagi utk hari jumaat mggu depan ... insyaAllah :)

Hari ni aina nak buat pengakuan !!! wahwah pengakuan pe tuh ???

k laa aina acctually x pndai pakai tudung !!! aina suke pakai simple2 jep ... kalo bab2 nak belit2 tuh aina serahkan kpd kakak aina ... dye mmg pro bab pakai tudung2 nih ... hehehe

biar laa x pndai pakai tudung pon kan ??? asalkan tutup aurat kan2 ??? n aina suke tgk pmpuan2 yg pakai tudung nmpk ayu jep ... kalo yg pakai tudung lps tuh makeup tebal 40 inchi tuh ... sory to say laa .. aina kurg suke ... hahaha ... cehhh nak kutuk org lak..

 k laaa tuh jea aina nk cter ari ... bubye !!!


THANKS FOR READING!

Dah Dapat Result ???

Author: Shafinaz AinaTime: Thursday, December 22, 2011Total: 2 Comments


Assalamualaikum :)

So cmne nga result kowg ??? mesti ramai dapat straight A's kan ?? Alhamdulillah aina dapat straight A's dalam PMR ... im so happy !!!

Time nak g amik result tangan aina sejuk giler !!! berdebar laa katekan ... lepas tuh kne g check yuran2 yang t'tunggak ... alhamdulillah semua nyer aina dah bayar awal2 lagi ... aina x suke tangguh2 ... and then kne g amik gmbr mse graduate ... hahaha

Lepas tuh baru laa baru beratur nak masuk dalam pejabat utk amik result ... adoiiii !!! kne beratur laa plak kan ??? hahaha xpe2 asalkan utk mase depan aina !!! cheewahhh .. hahaha... mse masuk tuh rse jantung aina mcm x nk b'hnti dah ... b'tmbah kuat bunyi nyer ... gulpp

Skg turn aina amik result !!! staff tuh tnye kelas n name aina ... n then dye tnye aina asal mne ... bnyk plak dye tnye kan2 ??? biase laa tuh ... famous kan !!! k2 stop it aina !!! merapu sudah !!!

Tibe mase nyer !!! dye pon cakap TAHNIAH !!! awak dapat straight A's!!! ya Allah ... mmg aina x sngka aina akan dapat straight A's ... lps tuh g amik sijil n cg suh amik gmbr nga kwn .. n then aina kluar jep terus peluk mak ayah ... happy gile2 ... akhirnyer Allah makbulkan doa aina :)

Yang  berjaya dapat straight A's aina ucapkan tahniah !!! yang hampir bjaye tuh jangan putus ase ... teruskan usaha anda ... gagal sekali x b'mksd gagal selame-lamenyer kn ?? our bigg exam !!! SPM bakal mnyusul !!! hahaha ... kowg berusaha bersungguh-sungguh k ??

k laa ini jea yang aina nak cterkan .. bubye !!!


THANKS FOR READING!

Result PMR !!!

Author: Shafinaz AinaTime: Wednesday, December 21, 2011Total: 0 Comments


Assalamualaikum semua :)

Esok result PMR keluar kan ??? pasti semua budak form3 kt seluruh Malaysia nih berdebar2 kan ??? Dari tadi dok bunyi dup dap dup dap jea ... hehehe

dun worry ... u guys comferm dapat result yang bgos ... hope aina pon dapat straight A's ... of coz laa semua nak dapat straight A's kan2 ??? banyakkan b'doa esok ... seblum turun dari umah nak g sekolah nak amik result bace doa dlu ... jangan lupe salam nga mak ayah bagi yang g amik result sowg2 ... haha komferm nk bg diowg surprise kan2 ???

Aina komferm esok g nga family sbb aina sekolah kt terengganu ... aina dok kat kelantan ... xkan laa nak pergi sorg2 kan ??? gud luck for tomorrow utk semua bdak form 3 yeaa ... aina yakin u guys bolenyer dapat straight A's !!! kena yakin kat diri sendri tuh yang penting !!!

And bagi yang x berjaye lak ... jangan putus asa ... mgkin Allah nak bagi yang lebih terbaek pade mase depan kowg k ... all the best .. kbye 


THANKS FOR READING!

Hanya Berdoa :)

Author: Shafinaz AinaTime: Tuesday, December 20, 2011Total: 0 Comments


Tuhanku.....
aku berdoa untuk seorang lelaki yang akan 
menjadi sebahagian daripada hidupku
seorang yang mencintai-Mu
lebih daripada sesuatu
seorang lelaki yang akan meletakkan aku pada
posisi yang ke empat dalam hatinya
setelah Engkau,Rasul dan umminya
seorang lelaki yang hidup bukan untuk dirinya sendiri
tetapi, untuk-Mu

Wajah tampan dan taya tarik fizikal
tidaklah penting
yang penting adalah sebuah hati
yang sanggup mencintai dan dekat dengan-Mu
dan berusaha menjadi sifat-sifat-Mu
ada pada dirinya
dan ia harus mengetahui bagi siapa
dan untuk apa dia hidup
sehinggan hidupnya tidaklah sia-sia...

Seorang yang miliki hati yang bijak
tidak hanya otak yang cerdas
seorang lelaki yang tidak hanya mencintaiku
tetapi juga menghormatiku
seorang lelaki yang tidak hanya memujaku
tetapi juga dapat menasihatiku
ketika aku berbuat salah...

Seorang yang mencintaiku
bukan kerana kecantikanku
tetapi kerana hatiku
seorang lelaki yang dapat menjadi sahabat
terbaikku setiap waktu
seorang yang dapat membuatkanku berasa seperti
seorang wanita ketika aku disisinya
Tuhanku...
Aku juga meminta
jadikanlah aku wanita yang membuatnya bangga
berikan aku hati yang sungguh mencintai-Mu
sehingga aku dapat mencintainya
sekadar hatiku......

p/s : cume copy and paste jep :)


THANKS FOR READING!

Blog Baru Lagi ???

Author: Shafinaz AinaTime: Tuesday, December 20, 2011Total: 0 Comments


 

Assalamualaikum

Nih blog baru aina !!! blog lame dah rosak coding dye ... hope blog ni akan kekal lame ... malas dah nak buat yang baru hehehehe ... aina banyak dapat tutorial dari akak2 nga abang2 yang dah pro dalam b'blogging nih..aina masih lagi baru ... and hope dapat teruskan utk b'blogging nih...

thats all ... thnx for reading :)


THANKS FOR READING!