Letih Giler !

Author: Shafinaz AinaTime: Saturday, January 28, 2012Total: 0 Comments
Assalamualaikum readers ,

sory sbb lame aina x update blog . aina busy gile skrg nih . tgh wat presentation utk prgram UNGA ( United National G**** Assembly)  n SRS ( Science Research Skills )
* ntah btol ke x nama tu , aina dh lupe r . hehehe

so far , program nih best laa jgk , tp kdg2 boring r jugak . tapi yg paling best skali kitorg wat malam kebudayaan P.Ramlee dan Saloma . best giler tau ! kitorg dpat lagu Aci-Aci Buka Pintu tau ! mmg seronok r kitorg wat latihan .

dan yg paling penting skali !!! kitorg menang tempat pertama tau ! x sngka giler . ahli2 kelas aina mmg sporting gler r . luv u guys ! aina xnk b'pisah nga kowg !
* ni barisan penari latar ( comey2 lake )

* ni hntu ! ade 3 org tp sorg lagi xtau kt ne ( nih laki oke ! )

* nih lak burung hntu dlm tu a.k.a pnyibuk / pngacau 
* ni jejaka idaman malaya ( Do , Re n Mi )

* ni ahli group aina ( Adecomey )

nnti laen kali lak aina cter pasal prgrom nih kt entry yg laen erk ? skrg tgh busy giler . bubye



THANKS FOR READING!

Dah tak leh Update Blog !

Author: Shafinaz AinaTime: Thursday, January 05, 2012Total: 2 Comments

Asssalamualaikum ,
Uwaaaaaa !! aina rse nak nangis r . dh xleh nak update blog . lagi 3 hari nak blik ke hostel . 
spe laa nak tlg tgkkn blog buruk aina nih . uwaaaaa !! sobsobsob :'(

nanti xleh dah nak join Contest nga GA !! uwaaaaa !! sedih2 .alamak b'sawang laa blog aina nanti . korg jgn igt blog ni dah xde tuan k ! blog ni cume b'rehat buat smentara ! kalo nanti setiap bulan mse cuti , aina update r blog buruk aina ni . tu pon kalo bole cuti r . Uwaaaaaa !!! sobsobsob :'(

b'mula nyer kehidupan aina sbagai form 4 nnti . xtau sme ade nak pilih sains atau akaun ! aina pon xtau . adesss ! cam xde hala tuju jea aina nih . kang salah pilih plak nnti merana hidop aina . kne buat pilihan btol2 ni . kawan2 yg laen semua update status pasal SEKOLAH !! pasal SUBJEK pe yg diorg nak amik nnti . ade yg cakap xnk amik ADDMATH ! ishhh3 .

Addmath tu susah sgt ke ? aina rse aina mnt jea math . tp aina mnt sains jgk . gagagagaga >_<
kecut perut aina dgr nyer . cmne laa kakak nga abang2 aina dlu ea ?? adekah diorg mcm aina jgk ? atau aina yg t'lebih emosional ? kahkahkah

sebelum nak blik hostel nnti , aina nak blogwalking bnyk2 , bnyk novel aina yg x abis lagi ni n nak tgk cter2 yg blom sempat aina nak tgk ! uwaaaaa .

sobsobsob . mama xnk balik hostel lagi !!! bye2


THANKS FOR READING!

"Contest Blog Paling Comel"

Author: Shafinaz AinaTime: Wednesday, January 04, 2012Total: 2 Comments
Assalamualaikum :)

nak join contest ni ! so aina ditag oleh : Syaza
n aina nak tag : Syam n Erysha

** Klik banner utk join k !

Syarat2 :

  • Follow this blog (wajib)
  • Buat entry tentang contest ni "Contest Blog Paling Comel"
  • Tag 2 orang (pastikan mereka tahu)
  • #contest tidak dibatalkan jika kurang dari 5 perserta
  • url mesti penuh . n letak kt bahagian komen


THANKS FOR READING!

Perkara Wajib Bile Sekolah !

Author: Shafinaz AinaTime: Tuesday, January 03, 2012Total: 0 Comments
 Assalamualaikum guys !

ni aina slalu buat time bukak skolah or msok skolh bru ! hehehe
nk tau tak ??

* yg prtame !

oke2 ! ni mse aina form 1 dlu ! mse kecik2 dlu k . mnangis sbb kne tggal kat asrama . jauh dr family . waaaaaa . aina mngaku aina bnyk nangis mse form 1 k . haha biar laaa , jeles laa tuh


*yg kedua lak !

hehehe . setiap kali masok kelas msti aina mngantuk ! biase r bdak asrama mmg x cukup tido . kalo time cg x msok kelas , msti diorg akan smbg balik tdo ! aina mngaku yg aina pon salah sorg dr diorg k .. hehehe

* yg ketiga !

buat2 sakit or pening kepale ! hahak . kalo mls sgt nak g kelas , g kt pejabat mnx surat nak g klinik , lepas tuh mnx mc nga doktor . cuti 2 hari pon jd laa . lg best mnx cuti sblom pulang b'mlm kt umah . terus bole blik umah kan2 ?? hehehe aina blom prnh buat ni lagi . tp bdak kt skolah aina slalu buat cmne . hehehe

* ni yg last k !

bdak2 zaman skrg nih . kt skolh bkn nyer nak belajar . tp nak cari jodoh ! hahaha oke2 aina msih SINGLE lagi . yg bru form1 dah pndai nk cari mkwe/pkwe kt skolh bru mereka . mnx2 laa adik aq x jd cmtu . hahaha . tp skrg pon bdak2 skolh rendah pon dh pndai cari mkwe/pkwe . buat mse skrg ni aina x pkir lagi pasal kapel2 ni . nk study dlu . taon dpan nak SPM dh . hehehe


k laaa . aina boring ni . nak g tgk cter dlu . bubye 


THANKS FOR READING!

Tak Nak Balik Asrama !!

Author: Shafinaz AinaTime: Tuesday, January 03, 2012Total: 0 Comments
Assalamualaikum ... 

aina sedih ! xnk balik asrama ! cepat jea mase b'lalu . aina dah masuk form 4 !!!!
waaaaaaa ! . sobsobsob :'(

Addmath , kimia , biologi !!!  payah nyer , blom sedia lagi nak masok form 4 ni ! aina bnyk buang mse nga facebook ! blogging ! men game ! hahaha org laen pi tusiyen . aina dok umah jea . seumur hidup aina x prnh g tuisyen kt luar .. harap tuisyen kt skolah jep . hehehe . aina x biase laa

hari ni adik aina akan g skolah . skolah baru beb ! dah msok form 1 . tp kan baju skolah dye besar giler ! kalah aina . ikot ayah dye laa tu . hahaha . dah macam form 5 pon ade aina tgk dye . kalo org tnye dye fom bpe ? msti x caye , sbb badan dye besar gile !! hahaha mngutuk adik jea aina tau .
so , aina sorg jea blom skolah lg , kne daftar 8/1 ni . dah x lme lagi !! mama aina xnk balik asrama !!! waaaaaa :'(

*** selamat b'sekolah utk korg yg masih b'sekolah , hehehe


THANKS FOR READING!

"ContestSuper Simple Ladies Blog"

Author: Shafinaz AinaTime: Monday, January 02, 2012Total: 1 Comments
Assalamualaikum :)

wah2 . dah bnyak GA nga contest yg aina join ari ni kan ? hehehe . enjoy sblom balik ke hostel ! okey !
*** Klik banner utk tau syarat2 dye n join contest ni k ?

so , xmo cter pnjg2 lagi ! aina nak tag 2 org bdak cute yg sudi follow blog aina yg x seberapa ni iaitu :

jeng...jeng.. jeng..!!

cehhh ! mcm nak umumkan pemenang jea . hahaha . oke2 smbg blik k

2 bdk cute : Erysha n Atikhaa

so thats all aina nak bgtau . aina nak tido kejap . letih giler . kbye :)


THANKS FOR READING!

CONTEST BLOG SAYA SUPER POWER !

Author: Shafinaz AinaTime: Monday, January 02, 2012Total: 2 Comments
Assalamualaikum guys !

nak join contest lak nih . hehehe asyik dok join2 jep aina nih . alaa biar laa . jeles laa tuh . aina x pndai buat GA nga contest ni . coz aina masih baru dalam dunia b'blogging ni . so aina join jea pape yg ade . hehe

*** klik banner utk join sekaki ! -.- sekaki ? haha

so , aina ditag oleh bdak comel lagi kiup ni : Nyna

aina dah xtau nak spe lagi . coz aina x ramai followers . aina masih bru lagi . n aina takot dye x suke aina tag diorg . soe laa kat spe2 yg aina tag tu ye . hurrrmm :'(

k aina nak tag diorg laa . jgn marah k : Faradidi n Syam

*** soe sbb tag korg yea , aina xtau nak tag spe dah :'(


THANKS FOR READING!

"NEW YEAR GIVEAWAY BY NABILAMARS AND CIK ERYN"

Author: Shafinaz AinaTime: Monday, January 02, 2012Total: 1 Comments

Assalamualaikum guys !

baru lepas balik shopping ! terus on9 facebook n blog ! tgk2 ade org tag aina . hehe
so , aina ditag oleh bdak comel ni : Nursyafinaz ( name nak dekat sme laa ) , Erysha n Syam

n aina nak tag 2 lagi bdak comel : Nyna n Adlyn

*** aina nk mncuba nasib . mne tau kot2 aina menang . hehe btw lagi 5 hari nak balik hostel ! xleh nak join SEGMEN , CONTEST nga GA lagi ! waaaaaa :'(


THANKS FOR READING!

' GIVEAWAY BY LUSCIOUS SKY AND PYZA PYJA '

Author: Shafinaz AinaTime: Monday, January 02, 2012Total: 0 Comments
Assalamualaikum guys !

so , aina nak join GA lagi ye ! hehehe

*** klik banner kalo nak join k !

Syarat-syarat :
  1. Warga negara Malaysia .( Perempuan sahaja ) 
  2. Wajib follow blog LUSCIOUS SKY dan PYZA PYJA ( senang korunk nk tahu pasal Giveaway ni) 
  3. Buat Satu Entry yang bertajuk ' GIVEAWAY BY LUSCIOUS SKY AND PYZA PYJA ' 
  4. Letak banner contest dan copy link lalu letakkan kat ruangan comment. 
  5. wajib Like Page LUSCIOUS SKY
  6. Tag 2 orang rakan blogger . (pastikan mereka tahu )

    so , aina nak tag 2 bdak comel : Syam , Wella

    Tarikh tamat dye 
    27/1/2012

    *** payah laa nak tau cmne keputusan dye sbb aina dok kt hostel . biar laa x menang pon . join jea laa . thnx :)



THANKS FOR READING!

IST GIVEAWAY BY ALYAAYEP AND NANA

Author: Shafinaz AinaTime: Monday, January 02, 2012Total: 1 Comments
Assalamualaikum guys !


Pagi2 bute dah join GA . hehehe


so , aina ditag oleh bdk comel ni : SYAM
n aina nak tag 3 org lagi bdk comel : erysha , miera , nany


*** klik banner utk join k !
Syarat-syarat :
  1. Mesti follow blog Mai dan Alyaayep .
  2. Like fanpage Mai dan Alyaayep .
  3. Pemenang akan dipilih berdasarkan random.org , lens sahaja yang kami akan pilih .

    Bagaimana Hendak Menyertai ?!
  1. Buat entry yang bertajuk IST GIVEAWAY BY ALYAAYEP AND NANA '.
  2. Letak banner giveaway dalam entry korang . Letak syarat - syarat , bagaimana nak sertai , hadiah dan info .
  3. Promote entry penyertaan korang habis - habisan , sebab ada hadiah untuk top referral .
  4. LIKE fanpage blog kitorang .
  5. Pastikan korang ikut syarat - syarat di atas .
  6. Tag 3 orang rakan anda .


Hadiah-hadiah Yang Menarik :
  1. Editfully by Mai Mnbma .
  2. Editfully by Wany Iglesias 
  3. Editfully by Aina Hanani .
  4. Editfully by Nurul Syazwana .
  5. Header by Nurul Syazwana .
  6. Header by Aina Hanani .
  7. Header by Zata Zaini .


Barang-barang :
  • Pashmina ( 6 pemenang ) 
  • 5 pair lens bersama case ( 5 pemenang - akan dipilih ) 
  • Sejadah travel ( 2 pemenang ) 
  • Pashmina pelangi ( 2 pemenang ) 
  • Gelang Vintage ( 1 pemenang ) 
  • Lens ( 1 pemenang ) 
  • One unit wallet for men/lady ( 1 pemenang ) 
  • Rantai Moustache ( 1 pemenang ) 
  • Tudung Bawal ( 1 pemenang ) 
  • RM10 cash voucher ( 1 pemenang - nanti dapat discount RM10 ) 
  • 1 pairs lens with case ( 1 pemenang )

    Info :
  1. Wajib LIKE senarai sponsor / blogshop . Jangan minta sponsor pulak eh ? XD
  2. Lens akan dipilih , yang lain lain menggunakan random.org .
  3. Sponsor yang orang , tak perlu like . Just ADD
  4. Tarikh tamat pada 25 / 3 / 2012 . Tarikh umum pemenang 31 / 3 / 2012 . 
  5. Kebanyakan hadiah GA lens caouse kebanyakkan blogger wanita , kepada yang lelaki don't worry , wallet tu siapa yang bertuah . Padahal lady / men . 
  6. Hadiah akan diupdate darisemasa ke semasa . So , Rajin - rajinlah melawat pages ni kay ? Course aku tak buat entry pasal hadiah tembahan GA . Hoho
Senarai sponsor/blogshop ( wajib like dan add )


THANKS FOR READING!

Sekolah !

Author: Shafinaz AinaTime: Monday, January 02, 2012Total: 0 Comments

Assalamualaikum guys !

Awl giler bangun hari ni ! haha . of coz lah sebab smalam tdo awl giler . haha

Tinggal lagi 5 hari seblum aina balik ke asrama jadi bdak FORM 4 ! waaaaaa ! dah tua aina . dah jd senior laa nmpak nyer .. hehehe

Addmath , kimia , fizik , biologi !!! perghhhh . ko tungggu aina ye ! x sabar nak belajar nih . cehhh macam laa aina minat sgt . dun worry utk berjaya . aina sanggup belajar utk masa depan aina ! cehhh . hahaha

nampak dah start skolah ni , x leh laa aina nak update blog dah , xleh nak on9 facebook , xleh nak main game , xleh nak chat nga dye ! waaaaaaa ! mama nak bawak laptop pi sane ! macam laa bole bawak ! handphone pon bawak senyap2 . time ade sportcheck mule laa nak mngelabah nak sorok kat mne . hahaha ..

*** merapu jea aina pagi2 bute camni , hahaha k laa bubye !


THANKS FOR READING!