Update ! Update !

Author: Shafinaz AinaTime: Sunday, April 15, 2012Total: 0 Comments
Assalamulaikum , hye guys !

Semalam x sempat nak update ! so, hari ni nak update bnyak2 sebab esok !!! aina dah nak balik ASRAMA !!! uwaaaaa dah nak blik asrama * xnk balik ! xnk balik !

homework dh laa bnyak x siap nih ! hadoiii . cikgu bgi homework mcm cuti sebulan ! * hehehe sorry t'ngumpat laa plak !

cop2, nih bkn nk cter psal homework ke ape ke ! tpi nk cter pasal ari sabtu lepas. sebak hati aina ble masuk klinik ari tuh. aina g klinik tuh sebab adik aina demam n alang2 aina nak g check mata ! * oh no !!! mataku rabun sudah ! sobsobsob t'pksa pkai laa kalo dok dlam kelas nnti sebab x nmpak !

oke2 , kite sambung balik. nak djadikan cerita, mse mak , adik nga aina sekali tgh laa tunggu turn nak kne pnggil dlm bilik tuh. tbe2 ade sorang makcik nih dye bngun n duduk dekat mak aina sbb dekat sikit kalo doktor pnggil nnti. mak aina nih peramah ckit. pntang jmpe orang msti dye nak tegur. * bangga ade mak mcm aina nih . hehehe

so, mak aina pon tegur laa sakit pe ? dan dye pon citer2 laa sikit kat mak aina. mase tuh aina x berapa nak dengar sebab aina duduk jauh sikit. hehehe. lepas tuh ade t'dengar mak tnye psal anak2 dye. dye pon cter yang anak2 dye semua nyer kaya tpi x sorang pon tolong jge dye. dye pi kat klinik tuh pon tumpang orng kat umah dye. sedih betol !

dye cter yng dye ade anak 4 orang tpi sorang dah mnggal. laki dye pon dah mnggal ase nyer lah. dye ckap laa dye xde saudara mara lain pon. kakak, abang nga adik pon xde. dye ckap yng dye sorang jep dok umah. dye cter gak yang dye prnh g kimoterapi (*xtau betol ke x eja tuh) sebab ade sakit ape ntah, x jelas. duit dye abis gne utk pnyakit dye tuh smpai dye xde duit utk makan. kadang2 aina t'pkir anak2 dye xde perasaan ke ? at least xnk jage pon tolong laa dh mak sndri sakit smpai mntak tolong orang yng bukan saudara sndri??? x malu ke ? 

ade lagi yang aina t'dengar mase mak aina bual2 dengan makcik nih tpi dh lupe. tpi yng pasti kesian makcik nih. dh laa mse nk msok dlm bilik doktor tuh pon dh mcm x larat. dh abis dye kne periksa tuh dye pon kluar laa. aina x masok skali nga mak nga adik aina jdi aina nmpak r mkcik tuh . tbe2 ade pkcik yg datang kat mkcik dengan isteri dye kot. mybe pkcik tuh yng tumpangkn dye.

sedih ble tgk makcik tuh jalan kluar dri klinik tuh. hati tbe2 rase sebak . nasib baek laa x nngis kat situ. aina hrap yng aina xkn buat mcm tuh kat mak ayah aina. sobsobsob

k laa. nak kne basuh kasut nih ! hehehe bye assalamualaikum :)


THANKS FOR READING!