Tips Bagi Yang Susah Bangun Sahur :D

Author: Shafinaz AinaTime: Saturday, July 21, 2012Total: 0 Comments
Assalamulaikum, 

hello guys ! so , hari ni first kte b'puasa kan ?? sapa yang bangun sahur tadi ? ade tak yang malas nk bangun sahur tadi?? mesti mak ayah or kawan korang susah nak gerak korang bangun sahur kan, kan ??

hehe. so, aina nak bagi tips nak bangun sahur kat korang nih. korang boleh laa apply kat umah or hostel nanti. komferm menjadi. 

Tips-tips :

1. Pegang anak jari kiri atau kanan sambil memanggil nama dia perlahan2
2. Sentuh bahu orang yang tidur tu dan goyangkan perlahan lahan sambil panggil nama dia...
3. Renjis air kat muka dia...
4. Tampar tampar manja pipi dia..
5. Tutup kipas/air cond

Tapi kalau still tak ada effect,

1. Jerit nama dia sekuat hati...
2. Gigit ibu jari kaki dia, macam hantu toyol gigit
3. Simbah air sebaldi, kalau boleh air rendam baju dalam dan stokin busuk korang
4. Tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam
5. Goyang badan dia kuat - kuat dan jerit 'tsunami!' tsunami!

Tapi kalau still tak ada effect gak,

1. Pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia banyak - banyak kali...
2. Pergi dekat dengan dia dan baca je surah Yaasin!

Tapi kalau still tak ada effect gak...Ni je la cara terakhir

1. Panggil je orang masjid atau surau untuk uruskan...kerana Tuhan lebih menyayanginya...Innalillahi wa inna ilaihi roji un.....

selamat mencuba !!! ^____^




THANKS FOR READING!