Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih

Author: Shafinaz AinaTime: Thursday, December 12, 2013Total: 5 Comments

Top Referal 
Cash RM50 + Puzzle Bernilai RM50 3D

Random
Cash RM50 x 5
Perfume Gred AAA Bernilai RM50 x 6

Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih ini dianjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Emas Putih , Brado Bapak , Brado Bapak II , Lylahana Shop , Maha Mahu, Wan ComelMarqis Careno dan Iluvtour



THANKS FOR READING!

i'm Back !

Author: Shafinaz AinaTime: Monday, December 02, 2013Total: 1 Comments
yeahhh, finally SPM is over! so, it means that FREEDOM is mine after struggling about 5 years!

skrg no more halangan aku untuk b'blogging! bleh stay up smpai pagi. KERJA ? rase mlas yng mpengaruhi tu msti ade, bru jea abis spm kan? rilek laa dlu. lesen tu maybe dalam bulan nie jugak kot, tapi xtahu laa bile. hehe

keinginan utk edit blog tuh ade, cume sejak dah perah otak utk spm, semua coding2 utk blog dah lupa. i need to refresh my mind back for blogging. so for this week, i will try to make a new header and decorate my blog. i will join contest and giveaway after i done decorate my blog. bye

have a nice day k!

THANKS FOR READING!

SPM is Just Around the Corner ! ---___---

Author: Shafinaz AinaTime: Tuesday, October 15, 2013Total: 0 Comments
#slmenyer MJSC GAGS! 
tak sampai sbulan pon lagi SPM nie. aku belum sedia lagi nk SPM nie. trial aq pon cukup2 makan jea. mintak2 laa aku boleh mintak program spc nie. aku still konfius sme ade nk plih engineering atau medic ! both aku minat tapi aku takot xleh nak go on. ya Allah, bagi laa petunjuk kat aku utk plilh yg mne sesuai.

maybe lepas spm kot aku akan BEROPERASI blik untuk "membasuh" blog aku nie. skrg xde mase dah nak edit2 blog. tggu lps spm bru laa aku nak joli sakan. now im going to finish my hmework! i think laa. kbye T____T



THANKS FOR READING!

Sekian Lamanya

Author: Shafinaz AinaTime: Tuesday, August 13, 2013Total: 0 Comments
dah 2 bulan aq x update blog nih! 2 minggu cuti nih aq rse nak tido jea. raye tahun ni pon x meriah! baru jea ingat semua abang2 aq akan blik raye untuk tahun nih, rupe2 nye tak!!!! angah aq jea balik. along aq dye balik umah mentua dye kat melaka sbb bini dye dok sane and raye ketiga dye dah kne sambung berlayar dengan kapal dye. biase laa NAVY kan. angah aq naseb laa dye blom kawin lagi and dye balik raye, tpi raye kedua dah blik perak sbb NAVY jugak!!! haissshh bile laa kluarga aq dapat kumpul blik rayer semula. rindu laa plak. tahun nih aq spm, mne tau kot2 aq dpt tawaran pi program mara xleh laa aq nk cuti lame2. adoiiiii, sedehhhh bahhhh....

aq malas nak taip pnjg2, bukan ade orang bace pon. esok kalau rajin aq update entry psal pertunangan kakak aq. aishhh untung laa dah ade tunang. tahun depan angah aq plak nak kawin. tggl jea laa aq nga adik aq yg bongsu tuh nnti. hehehe aq lmbat lagi kot tggu abis blajar laa dlu bru pikiaq pasal calon2 nih semua. lgipun calon bakal mnantu mak ayah aq dah ade gelfren laaa. hncur hati aq bagai bekas kaca yg mngandungi biskut2 raye ke lantai. air mata ku mgalir laju bagai hujan meteor yg aq tggu tak kluar batang hidung nyer.

sedihhhh siottt kot ble tau calon suami aq kne rampas dgn org laen. haha mcm laa bdak tuh tahu aq syok kat dye, ntah2 aq yg syok sndri kot. biarlaa kalau ade jodoh x kemana kan??? lgi pon aq still waiting kt someone yg pernah bgi kucing kt aq dlu mse aq mnangis tpi dalam mimpi laaa. SWEET kot. haha korang ape tau, mne tau kot2 dye bakal suami aq. ececece #ape yang aq merepak ntah... k laa chauuu dlu . assalamualaikum

THANKS FOR READING!

Tips: Untuk Nafas Berbau

Author: Shafinaz AinaTime: Tuesday, June 04, 2013Total: 1 Comments
Tips Untuk Nafas Berbau!!! nafas berbau ke? korang try laa tips nih. insyaallah mnjadi kot. 

  • Ambik 2 sudu besar Madu, 1 sudu kecil Serbuk Kayu Manis dan 1/4 air kosong/air tapis. 
  • Campurkan kesemuanya, Kemudian diminum. 
  • Cara minumnya dikumur-kumur sebelum telan air tersebut sehingga habis. 
  • Teknik ini dapat membuat nafas tetap segar sepanjang hari. 


p/s: Orang Amerika Selatan biasa meminum ramuan tersebut di pagi hari.

credit to: ckgu Anuar 


THANKS FOR READING!

Bile Otak Takde Idea!

Author: Shafinaz AinaTime: Tuesday, June 04, 2013Total: 0 Comments
aku tak tau nak update apa dah, sekarang nih otak aku tengah fokus SPM jea. x lama dah aku nak spm nih. ayoyoyo!!! bile laa aku nak insaf nih, kononnye mse cuti nak study. Hakktuihh btol asyik maen game nga online jea... hehehe

tahun nih xde mood untuk update blog, sebab tuh laa blog nih xde pengunjung!!! sobsobsob T____T . aku bukan nyer pandai sangat berblog nih, idea pon kurang. segmen nga ga pon aq kurang dah join sebab aku kan dok asrama so susah laa nk tau perkembangannyer. #ayatskemapelikjea!!! x kesahh pon XD

malam nih aq nak blogwalking kejap lepas tuh bru aku nak sambung buat homework! cuti dah nak abih nih. homework habuk pon x siap lagi. camne laa aq nak spm nnti yea??? #gtg now! kbye

#malasnyer!!!

p/: al-fatihah buat S.Shamsuddin yang telah meninggal dunia pada jam 10.56 pagi
tadi. bru jea tgk citer lakonan arwah smlm kt tv2 #BujangLapok. :'(





THANKS FOR READING!

1st Double Giveaway by AinMfna

Author: Shafinaz AinaTime: Wednesday, May 29, 2013Total: 3 Comments
sory laa aina xde banner. T__T


THANKS FOR READING!

3rd Annivesarry GA Blog by Emas Putih

Author: Shafinaz AinaTime: Wednesday, May 29, 2013Total: 4 Comments
As-Salam


22 MAY 2013 - 05 JUNE 2013




THANKS FOR READING!

Big Giveaway by Alia Ali Ahmad

Author: Shafinaz AinaTime: Wednesday, May 29, 2013Total: 1 Comments
Top Referral :
  •  Novel + Topup RM 5 x 1 Pemenang
Random :
  • Pashmina x 2 Pemenang
  • Bawal x 2 Pemenang
  • Keychain 'melaka' x 7 Pemenang
  • Topup RM 3 x 4 Pemenang
  • Topup RM 5 x 2 Pemenang
  • Bookmark x 4 Pemenang
  • Hadiah Misteri x 2 Pemenang
TAGGED:


THANKS FOR READING!

27 MEI 2013

Author: Shafinaz AinaTime: Monday, May 27, 2013Total: 0 Comments
HYE PEEPS! 
27 MEI 2013??? hari nih kiranye aq dah berumur 17 tahun! dah tua aq rasa. tahun depan 18 , lepas tuh 19, 20, 21, 22, 23 dan blablabla.... Insyaallah kalau umur aq panjang dan masih sempat untuk mencari kerdhaan dan kberkatan Allah. syukur Allah masih bgi peluang kt aq untuk terus bernyawa supaya aq dapat berusaha kearah yang lebih baek.
tahun nih aq spm, dah x lama lagi nih... jantung aku rsa mcam nak pecah dah kalau dengar pasai spm nih. skrang nih pon tgh tggu result semester 1 nih. waaaaa mntak2 laa aku dapat 3.9 keatas. jangan laa turun! huhuhu sobsobsob T______T
dah lama aku tak update blog aku nih... biasa laa tuh budak asrama kan. aku igt cuti semester 1 nih, aku nak lari jauh-jauh dari lptop aq nih. tapi apakan daya, pujuk rayu laptop aq nih buat aq jadi gatal tangan nak sentuh. hehehe
so, aku malas nak citer banyak2...... korang wish laa BEFDAY aq nih. hahaha k gurau k!!!!
aku nak edit balik blog aq nih. dah nmpak serabut. nak g buat header bru lak. k chawww dlu.....



THANKS FOR READING!

Until The End... =.='

Author: Shafinaz AinaTime: Friday, February 08, 2013Total: 1 Comments
sumpah aku tak tau nak update apa!!! tahun nih aku rase nak pergi jauh jea dari dunia blog nih! xde mase nak update blog, ni pon aku curi mase ckit lepas tuh baru aku nak sambung buat HOMEWORK aku yang bertimbun bin berlambak tuh. aku rase tahun nih mase cuti akan dipenuhi dengan homework dan kem jea. T_T
sebut pasal kem. bulan lepas dah ade kem. bulan 2 nih pon ade kem jgak. CREATIVE POSITIVE CAMP anjuran alumni mrsm besut. lepas tuh kem bagi unit biology. aku taktau laa sbb ape dye bagi kem biology nih. tpi hnya 30 org pelajer yang dapat pergi kem nih kt cameron highland. bulan 3 plak ade kem kecemerlangan akademik kali yang kedua kat cameron highland jugak! #taktau laa pasal ape pilih cameron highland jgk T_T. yng kem first kat plau langkawi. hoho jauh nyer pergi buat kem. haha, 
nih blum masuk bulan2 yang akan datang. taktau laa brape bnyak kem yang kitorang kne pergi. kem jati diri laa, kem gemilang laa, kem kecemerlangan laa, kem motivasi laa, arghh ikot laa kem pape pon. aku semakin takot untuk mnghdapi spm yang tak smpai setahun lagi nih. takot akan mnghampakan perasaan parents, guru, maktab and juniors semua. diorang semua bagi harapan yg tggi utk batch 96. bangga memang bangga, terharu memang terharu. tapi perasaan takot melebihi semua yang ade sekarang nih.
bile group diamond ditubuhkan, aku jdi lagi takut. bile ayahanda dan cikgu2 lain menaruhkan harapan dekat kami utk dpat 9A+ dalam spm 2013 nih, satu perasaan yang xtau nk explain mcm mne ckp BOLEH KE AKU DAPAT NIH. BOLEH KE KAMI BANGGAKAN MAKTAB. BOLEH KE KAMI TOLONG KAWAN2 KAMI SEMUA. mybe ade jea yg rse diorang mmpu, tapi tak bgi aku sebab aku takot diorng akan kecewa nnti. 
aq rse sakit hati bile ade sorg minah nih, yg aku xtau knpe, agaknye dye jeles or sakit hati sebab ade group diamond nih. nak jea aku sound dye tuh ape ingat senang ke nak berjaya nih, ingat senang ke nak belajar nih.   satu fkta yng paling tepat bagi diri aku ialah aku seorang yg lambat utk faham sesuatu yang diajar. lagi tepat aku bagi PENDING!!! sometimes dalam kelas aku tak faham bile cikgu2 ajar, aku kne blajar balik selepas tuh sama ada sorng diri atau dengan kawan aku. abih spm bru aku akan hidupkan balik blog nih. kbye T____T


THANKS FOR READING!