FIRST TIME KERJA!

Author: Shafinaz AinaTime: Monday, February 10, 2014Total: 0 Comments
Yesss! hari jumaat lepas aku dah start kerja. alahh kerja kat NOODLE STATION kat mid valley. aku kerja kat sana 2 minggu jea. tu pon sebab nak tunggu tiket flight murah. Actually, aina datang KL pon sebab nak teman kakak pergi interview kerja. Last-last dia dah dapat kerja tinggal aku sorang-sorang kat umah bakal kakak ipar dia.
Papepon, kena stay kat sini lagi 10 hari jea lagi. Then balik kelantan semula! YESSSS!
Kerja kat sini memang best cuma satu jea, kena tahan berdiri lama. Kak Siti, Kak Lah, Kak Ain, Along dan Yontai semua cakap first time kerja kat sini memang sakit kaki, lama2 ok laa. 
so nak tak nak, terpaksa jugak tunggu sampai minggu depan. dan aku beli kasut sport baru. Along cakap kasut yang aku pakai sekarang tak sesuai. so kena beli yang baru dan harga dia RM60.
pekerja kat NS nih memang baik2, cuma yang tukang masak kat dalam bilik masak tu jea laa yang tak pernah tegur aku.
Yontai ni ketua NS. kalau dia tengok aku macam sakit kaki dia suruh aku duduk. kalau kak siti penolong Yontai rasanya. Along dengan Ain pon baik, selalu tolong aku. Kak Baiti dengan Izzul buat part-time kat sini jugak. diorang still student. cuti kot.
kalau izzul ni tak pernah suruh aku letak pinggan kotor kat tempat letak pinggan tuh. maybe dia tahu kot aku tak sampai. tangan aku pendek T^T
Khin pon baik. Khin nie orang Myanmar. kerja dia buat air jea pon. selalu jugak dia bual2 dengan aku mase aku tengah lap sudu dgn garpu.
K lah, aku malas nak membebel panjang. hari ni offday. esok dh kerja balik. maybe aku jarang dapat online kot. bye O3O


THANKS FOR READING!