MAS MH370 - #PrayForMH370 #2

Author: Shafinaz AinaTime: Sunday, March 09, 2014Total: 2 Comments
Sedih rasa nyer bila orang melayu+islam sendiri yang memainkan agama dan tak prihatin dengan keluarga mangsa dengan post gambar kat facebook or tweet status yang menghina mangsa MH370 ni. Even orang bukan Islam pon doakan agar MH370 ni akan jumpa dan penumpang-penumpang akan selamat.


SHARIMAN OMAR ni banyak sgt post pasal pas dan kelantan. =='
Sepatutnya orang melayu or islam patut malu bila orang asing pon berdoa untuk mangsa MH370 nih. Sampai ada orang yang main-main pasal kehilangan MH370 nih.
Maksiat ke x? Bukan kita yang tahu. Hanya Allah swt yang maha tahu. Kita berdoa jea laa semoga penumpang akan selamat. Jangan tambah kesedihan keluarga mangsa yang sedang menunggu kepulangan orang tersayang mereka. Bayangkan kalau terjadi kepada keluarga sendiri? Adakah mereka jugak buat maksiat? Mereka kesana atas urusan kerja, ada yang pasangan kahwin. Kita xde hak untuk judge mereka.
Cukup laa sekadar kita berdoa mereka selamat.
BERDOA ada banyak cara. Allah swt tahu. Walaupun tweet, hati kita pasti turut berdoa jugak kan?



THANKS FOR READING!

2 comments

Monday, March 10, 2014

Dorang yang buat status macam ni memang jenis yg tak sdar diri....x kena batang hidung sdiri.
Langsung xada sensitiviti....sedih juga ada sesetengah orang yang berperangai macamni...

Sama2 la kita doakan yang terbaik untuk MH370.

Tuesday, March 11, 2014

@Siti Nooryanawati Mohamedtu laa, igt siap ade yg buat lawak lgi :'(

Post a Comment