Result SPM 2013

Author: Shafinaz AinaTime: Monday, March 10, 2014Total: 9 Comments
Sedang aku busy untuk cari email lama aku yang aku lupa. Ayah aina pon suruh tutup suis kipas. Tibe-tibe t'dengar suara yang begitu cukup aina kenal..... macam saspen jea! =='
   ❝ Tak lama dah nie. 
Kemudian aku pon tersedar! Laa suara mak aku rupenya. Sel-sel otak aku pon mula berhubung. #minum laa Anmum Essential. Apa yang tak lama lagi tu? Abang aku nak kawin ke? or Aku yang nak kawin ni? ==' Lepas tu dengar laa pulak ayah aku cakap.....

   ❝ Apa yang tak lama nye? 
Mak aku pon cakap... 
   ❝ RESULT SPM laaa... 
Okeeeeeeeeeeeeeee........ Aku terus angkat muka aku dan terus tengok muka mak ayah aku. Then cepat-cepat tengok laptop balik. buat-buat busy. Lepas tu terdengar mak aku cakap yang dia harap sangat aku dapat keputusan yang cemerlang. Aku pon tibe-tibe jadi *speechless* tak tau nak cakap apa. Mak ayah aku duk cakap-cakap pasal result ni. Aku senyap jeaa... Aku buat-buat tak dengar jea laa. TAKOT T^T
Perbualan diorang pon tamat. Mak aku g sambung keje dia jahit langsir untuk majlis kesyukuran abang kedua aku nanti......
Seriously, perasaan berdebar tu semakin hari semakin bertambah. Aku terbayang wajah mak ayah aku, wajah cikgu-cikgu kat maktab. Setiap malam sebelum nak tidur mesti terbayang-bayang situasi aku kat maktab mase nak amik result. 
Pergi kat meja yang cikgu tengah tunggu. Cikgu check nama dalam list. Cari result. Kemudian, cikgu tu cakap TAHNIAH aina, dapat straight's A+ dalam SPM 2013. Terus aku menangis kat situ dan cari mak ayah aku dan peluk diorang. MY HAPPY MOMENT. InsyaAllah Amiiin. Semoga akan jadi nyata :)
Setiap hari aku doa yang aku dapat result yang cemerlang. Taknak tengok mak ayah aku sedih bila aku gagal dapat keputusan yang cemerlang nanti. Tiap-tiap hari aku doa, at least aku dapat straight's A pon tak apa. Aku dah bersyukur sangat. Sebab aku taknak hampakan mak ayah , adik beradik, cikgu-cikgu.
Sapa yang taknak A+ kan? Aku pon nak. Tapi aku hanya target dapat straight's A pon dah cukup bagi aku.
Tapi keinginan untuk dapat A+ dalam semua subjek lagi tinggi. Aku takot subjek BI dengan BIOLOGY. Takot tak dapat apa yang aku target. Trial aku dulu pon bio yang tak lepas sikit. hmmm
Aku harap sangat batch 96 UFFO atau United Form Five Organisation akan dapat menaikkan nama MRSM Besut balik. Biar cikgu-cikgu bangga dengan kitorang. Amiiin. 


THANKS FOR READING!

9 comments

Monday, March 10, 2014

Amiin.. Aku pon berdebar gile ni.. Xnk hmpakan hrapan ibu, abah n ckgu2.. Jumpe kat mktab nnti XD

Monday, March 10, 2014

@Esyah Mirah Berehhh xD

Tuesday, March 11, 2014

Good luck ye sis Aina. Semoga dapat straight A's
(^^,)

Tuesday, March 11, 2014

insyaallah . doakan tuk saya jgak , batch 96.

Tuesday, March 11, 2014

InsyaAllah. Best of luck to you and me tooo. hehe. ^^

Tuesday, March 11, 2014

@Siti Nooryanawati Mohamed TQ dear, Amiin :)

Tuesday, March 11, 2014

@atikah ibrahim Insyaallah, Amiin. Gud luck to u :)

Tuesday, March 11, 2014

@MiaLovetto ^^ Amiin, TQ. :)

Wednesday, March 12, 2014

insyaallah, pasti kamu straight a's! cuma teruskan berdoa ye. pray for me,please?. this year is my turn for spm. ohmy!:D

Post a Comment