Tutorial: Cbox Mine Version

Author: Anna QTime: Monday, March 17, 2014Total: 1 Comments

Malam nie menaip dengan tangisan yang tak berlagu. Manchester United kalah tadi. T^T sobsobsob. Pada pandangan aku laa Rooney patut keluar jea. Dah laa main macam nak tak nak jea tadi. Haha, sori salah time.
Someone request kat aku buat tuto untuk cbox macam aku. Haha, orang mintak tolong kena laa tolongkan. *Mine Version* ayat poyo gilerkan?? Tak tau laa kalau dah ada tuto yang macam aku punya ni. NOTE: yang ni memang ori aku punya. tambah-tambah code jea.

Adik Awien ni yang request kat cbox . Lawa? Haha terima kasih T^T *terharu 
First klik SINI dulu atau SINI . TQ ^^
Macam biasa: 
 Blogger > Dashboard > Layout > Add Gadjet > HTML/Javascript
 Copy code kat bawah ni dan paste dalam ruang tu.
<center><div id="edited" style="width:240px;height:200px;box-shadow:inset 0 0 0 12px rgba(255,255,255,0.6),0 1px 2px rgba(0,0,0,0.1); background:url(URL BACKGROUND);background-position:50% 50%; no-repeat left top; padding-top:15px; padding-left:0px; position:relative" align="center">CODE CBOX</div></center>
Noted:
  • MERAH: background yang korg nak ( background google sndri ye ^^ )
  • HIJAU: code cbox
  • BIRU: lebar dan tinggi yang korang nak. kalau nak private. dlm 100px pon dh oke.
 Kalau nak yang macam aina punyer. PRIVATE. Korang cuma adjust kat code cbox tuh jea height jadi '0' utk bhgian atas cbox. Dalam code cbox tuh ade dua code 'HEIGHT' kan? tukar yang first skali ok. Faham x? x faham komen. Kalau nak tambah ayat or pape just taip jea. Kalau nak senang edit pergi ka SINI.
 Save. Sumbang kat SINI dulu atau SINI . TQ

p/s: Komen kalau tak jadi. kan nangis lak nanti T^T maaf kalau ada yang TERsalah taip. ^^




THANKS FOR READING!

1 comment

Wednesday, March 19, 2014

thanks akak for the tutorial :))

Post a Comment