Engineering kat Korea?

Author: Shafinaz AinaTime: Saturday, April 19, 2014Total: 10 Comments
Dah lama aku tak update blog. Aku dah malas nak update sebab kalau update kat ipad ni lecehh ah. Sakit hati. Nak on kat laptop, charger laptop buat masalah lak. Taktau pasaipa. Keturunan kot. Hari tu charger laptop akak aku yang rosak. Skrg aku lak yang kena. Dah baiki, tapi tibe2 rosak balik. Takot nak bgitau ayah aku.
So balik kpd kemana lama aku menghilang. Actually, aku ade isi permohonan online untuk pinjaman mara untuk ijazah dlm n luar negara. So, aku main2 jea laa isi kot2 dapat. Aku memang dri form1 lgi nak jadi doktor. Jadi walaupun aku tahu result aku tak ckup kuat utk apply perubatan mara ni, aku try jugak. Mane tau mara nk kasi aku peluang kedua ke. first choice aku mintak medic kat mane tah. Second aku pilih engineering kat korea. Nak amik Jepun sbnarnyer, tpi yg jepun tu ade certain engineering jea. So, aku amik engineering kat korea.
Check punyer check. Aku dapat engineering kat korea tuh. Frust pon ade sebab tak dapat medic tu. Tapi nak wat mcm mane. Biologi aku b+ jea. Engineering? Ntah laa. Nak ckap aku tak minat tu, aku pon xtau. Sekarang aku dah amik test online psikometrik tu. Sekarang tunggu nak interview jea.
Oke. Part interview ni aku lemah sikit. Masa aku isi permohonan tu. Aku pilih zon timur untuk tmpt interview. Yess, sebab aku duk kat kelantan. Knpe nk plih jauh2 lak. Tapi yang paling aku sakit hati. Kenapa aku dapat kat MJII beranang selangor????? Σ(・□・;). Jauh tu. Macam mane aku nak pi sana? Aku baru jea nk hilang nervous nk g interview tu. Tengok2 dapat kat Selangor!!! 


Parents aku pon aku tak bagitau lagi. Sebab??? Sebab aku takot . Taknak susahkan parents aku g selangor semata2 untuk interview yg blom komferm aku dpt n blom komferm aku akn pergi kalau lulus. Why mara, why mara?? Baek xyah tanya mase isi borang dlu. Kalau tempat iv akan ditetapkan sndri? (T ^ T)
IDK! IDK! aku tengah konfius skrg ea. Or maybe i should wait for upu or matrik. Tapi aku nak study luar negara. Please, i have my own reasons why i want to study abroad. Reasons tu xde orang pon tau dan parents aku sendri taktau. Mybe lepas aku dpt, semua org akan tahu jugak. Study dalam negara pon aku tak kesah mane. Tapi, i really really hope that i can study abroad. Cakap jea laa aku nak poyo ke apa. Aku tak kesah. 26/4 ni aku interview kat selangor. Hope Allah akan bagi petunjuk nanti.
P/S : skrg aku dah belajar tido awl. Makan nasi pon dah kurang. Tapi tabiat makan lewat mlm xleh lari lagi!!! *\(^o^)/* DIET??? Of coz not. Kat umah mmg jrang makan. Kalau kat maktab haishh taktau laa apa nk jadi 


THANKS FOR READING!

10 comments

Saturday, April 19, 2014

aina, grab the chance. just try dulu. setiap sesuatu perlukan pengorbanan kan :D inshaAllah kalau ade rezeki dapat :)

Saturday, April 19, 2014

Pergi je dulu, mana tahu rezeki awak dapat. Bersusah2 dahulu, bersenang-senang kemudian.. Chaiyokk!!

Saturday, April 19, 2014

waaa! congrats dpt engineering kat korea! daebak ahh! pkir masak2 semasak masak nyerr.

Saturday, April 19, 2014

good luck awak. nak cakap lebih2 pun, saya tak lepas spm lagi hehe :)

Sunday, April 20, 2014

assalam aina..rasenye..parents aina dengan senang hati nak hantar pi interview..mane tahu kan?? congrats ye dapat temuduga tu..
kalau pergi interview..intan wish good luck!

Sunday, April 20, 2014

assalam aina..rasenye..parents aina dengan senang hati nak hantar pi interview..mane tahu kan?? congrats ye dapat temuduga tu..
kalau pergi interview..intan wish good luck!

Sunday, April 20, 2014

boleh saya mintak laman web utk cek ?

Sunday, April 20, 2014

@flower licious http://online05.mara.gov.my/semakpostspm/ :D

Sunday, April 20, 2014

kita merancang dan Tuhan yang menentukan. Mencuba itu penting. salam ziarah dan follow blog ni.

Sunday, April 20, 2014

mencuba yang terbaik itu penting. Kita taktahu takdir. ia rahsia tuhan. salam ziarah dan follow blog ini.

Post a Comment