Matrik, Asasi, Loan Mara atau Swasta?

Author: Anna QTime: Sunday, May 18, 2014Total: 5 Comments
Sekian lama tak update blog, akhirnya aku rasa nak update jugak hari ni. Selama ni main jeling-jeling jea kat blog nih. Semakin hari semakin malas aq nak update blog. busy laa katakan >.< BUSY laa sgt. padahal online memanjang. tengok drama laa, tengok anime laa. sampai ayah aku cakap stiap hari duk tengok korea jepun kartun. takde bnde lain ke. 
Tengok retis korea jepun ni memang mengugat iman betul laa. yang sadis nya artis lelaki korea jepun ni lagi comel dari aku. sobsobsob T^T why why why? diorg comel sgt dri aku. biar pun semua itu plastik! korang tetap pujaan hatiku.. kah3 (≧∇≦)lagi-lagi si yonghwa dgn gdragon. mak aihh, tak berkelip aq tgk dorg ni. haha haishhh 
Actually, aku bukan nak citer pasal korea jepun bagai ni. Aku tengah pening nak sambung belajar mana. Laa ni kan , aku tengah konfius nak pilih matrik ke asasi. tapi lepas fikir-fikir aku nak amik matrik jea. Tapi bile fikir matrik asasi aliran sains nie peluang agak tipis laa bagi aku. Kalau ada rezeki insyaallah dpat, tapi kalau nasib agak kurang dan ramai yang lebih top. Kena lelong laa jawab nya. 
Memang laa kena berfikiran positif, tapi bagi aku nak buat keputusan kena fikir akibat die nanti. Medic sekarang ni memang paling top untuk student pilih nk sambung belajar. Peluang nak dapat sambung degre lepas matrik asasi untuk medic ni agar tipis bagi aku. Yelaa aku bukan budak bijak pun. Belajar pun slow-slow jea. Lambat catch up. 
So, lepas bincang-bincang dgn family aku. Kawan aku ajak mintak amik medic 7tahun kat turki guna agensi gmn(Global Medic Network). Yang ni memang laa mahal kos die, tapi aku sebenarnya nak tunggu yang mara punyer. Mara result keluar 26Mei ni. Insyaallah, yg medic turki ni boleh apply biasiswa. Yela keluarga aku bukan kaya dan mampu nak tanggung kos 7tahun kat sana nanti. 
Tapi sekarang ni, aku takut nak mintak yang medic turki ni sebab die ade kem dlu seminggu dan tarikb tu betul-betul hari tarikh aku daftar matrik dgn asasi. Aku takut yang turki ni tak dapat biasiswa dan lepas tu matrik asasi aku terlepas pulak nanti. Mara pun belum tentu lagi dapat, tahun ni ramai yang minta. Harap aku salah seorang yang dapat. Insyaallah, aku pergi terus mara ni. 



THANKS FOR READING!

5 comments

Monday, May 19, 2014

Dapat asasi apa dan kat mana? Nak buat medic ke?

Monday, May 19, 2014

keep your du'a insyaallah, dapat la nanti apa yg trbaik untuk kamu. :')

Monday, May 19, 2014

@MiaLovetto ^^ asasi sains kat ums, sabah. aah, nak buat medic ^^

Monday, May 19, 2014

@♥WanieyZuki♥ insyaallah, amiin . thanks ^^

Monday, May 19, 2014

goodluck ! fikir baik baik k :D

Post a Comment