Potong Kuku Kucing!

Author: Shafinaz AinaTime: Sunday, June 22, 2014Total: 10 Comments
Si Kitty dah berjaya jadi seekor ibu kucing. *cam pelik jea ayat* =='

Total semua kucing kat umah sekarang ni 9 ekor. haha Terpaksa laa ayah aku beli banyak makanan kucing. Kalau lah si P'Shone dengan si Nigel ada lagi kan best T^T

Kucing yang dah besar semua letak kat luar bebas jea nak g mana. Yang lagi dua ekor anak kucing, kne kurung sebab takut hilang pulak macam si p'shone yang hilang ntah kemana. T^T

Bertambahnya anak kucing, so makin bertambahlah peratusan sofa mak aku nak dicakarnya. Setiap hari kalau yang dua ekor tu x cakar memang x sah. Sebab tu kena kurung. Kesiann

Aku bagitau mak aku nak potong sikit kuku kucing tu, tapi xde laa sampai declawing. Kejam laa siapa yang buat macam tu. Dah memang sifat semulajadi si kucing nak cakar-cakar. Ce bayang kalau kuku kau kena buat. Tak sakit ke? 

Tengah search google pasal potong kuku kucing ni, terbaca ada sarung kuku khas untuk kucing. Macam gambar ni hah. 

Haha comelkan warna warni macam ni. Search google tak jumpa laa pulak. Kat pet shop Malaysia ada jual ke benda ni. Ada yang cakap x pasti kat Malaysia ada ke x. Nak try cari ah. Siapa ada info psal ni tolong bagitau please. Takde laa sampai aku kena potong kuku kucing aku nanti. Letak benda ni pun dah comel.


THANKS FOR READING!

10 comments

Sunday, June 22, 2014

Eh ada ke? Nak jugak..comel gilerr..hikss

Sunday, June 22, 2014

@aisyah ambris ada2. tpi xtau laa kt mlysia jual ke x. kt luar negara rmai guna yg ni selain dorg declaw kuku kucing tu

Sunday, June 22, 2014

hah! kena cari ni.. harap2 ada lah

Sunday, June 22, 2014

bestnya .. ada banyak kucing >.<

Sunday, June 22, 2014

Kucing Fisha suka jugak cakar sofa ni, habis sofa T^T hehe.

Sunday, June 22, 2014

amboii.. comelnyaa... da mcm kucing tuu kalerkn kuku pulak. hikhik

Monday, June 23, 2014

wan baru 1st time nampak pic sarung kuku kucing ni... harhar... comel sungguhhh...

Friday, June 27, 2014

Hahahaha comel lahhhh! xD Kucing pun nak kuku warna-warni okayyy! ;)

Anonymous
Thursday, July 24, 2014

Ada dekat hm pets eden...fb dy search la

Monday, August 11, 2014

comel nyer...


jemput singgah ke blogshop kami.
blouse dan maxi dress yang cantik dan murah.
turut menjual perfume tester original.

Post a Comment