Takdir dan Ketentuan

Author: Shafinaz AinaTime: Friday, November 06, 2015Total: 0 Comments
Dah hampir 3 bulan berhijrah ke negara orang. Ingat lagi tahun lepas sedaya upaya taknak pilih Mesir sebagai pilihan untuk sambung belajar. Sampai semua orang tanya "kenapa tak nak pilih Mesir? ", "ramai student perubatan kat Mesir tau", "anak mak cik ade kat Mesir tuu" and blablabla. *sighs*

Pilih punya pilih semua negara tu tak dapat, and hampir setahun masa dihabiskan dekat umah. Agak membosankan sebab kerjanye asyik bangun makan tido jea. Ehh of course laa ada tolong mak "sikit" and tak lupa juga jaga zoo haiwan kat belakang umah. I mean my kucingsss and arnabss. LOL

Sekarang kat Mesir dah nak masuk musim winter. Asyik hujan jea. Kalau tak hujan pun comfirm sejuk giler tahap dalam freezer. Ni awal-awal nak masuk winter, perubahan musim gitu. First time rasa hujan ais. *jakun*


Ni pula akibat hujan. Hahahaha sampai banjir uollss kat Alexandria ni. Tram pun tak boleh nak jalan camni. Banyak class yang cancel. Tu yang syok nye. hehe


And this dekat denga Bahr or pantai. Alexandria ni dia dekat dengan pantai, So, udara dia kadang-kadang sejuk sikit. Macam yang korang nampak dalam gambar kat bawah ni yang penghadang tu sebenarnya sebelah luar dia ada jalan lagi and kena jalan sikit baru nampak pantai.And nak main air laut pun kena turun sebab ada batu-batu besar kat bawah tu. Nampak tak teruk gila banjir sampai nak tenggelam penghadang tu? 


And lastly ni gambar tempat kuliah budak-budak perubatan untuk pre-clinical. Tahun 1,2, dan 3. Untuk clinical jauh sikit dari kuliah kitorang. Ni kitorang panggil Muasah/Mouasah. Dari luar nampak agar "buruk" tapi kat dalam ok jea. haha


Ok since its already 11 pm something right now. Aku nak sambung tengok movie Harry Potter. Almaklumlah cuti 3 hari sebab cuaca teruk kat sini. Bye uolls. Assalamualaikum :D





THANKS FOR READING!